Skladování a složení

logo-Belcolade_small.pngNa skořápky i náplně používám tu nejlepší belgickou čokoládu značky Belcolade (z kakaových bobů z Ecuadoru, Peru, Venezuely). V náplních jsou jen čerstvé přísady, žádné náhražky.

Jak skladovat pralinky?

Pralinky jsou určeny k okamžité spotřebě. Skladujte je při teplotě 12 - 18 °C, to je nejlepší, pak vydrží třeba i 2 měsíce. Náplně obsahují máslo a smetanu, proto nevydrží 2 roky.


Skořápky pralinek (složení)

  • hořká čokoláda 71% (Belcolade)
  • mléčná čokoláda 44% (Belcolade)
  • bílá čokoláda 34% (Belcolade)

Náplně v pralinkách (složení)

Jaké pralinky mám + složení jejich náplní, najdete v přehledu pralinek.


Barvy (složení)

Pokud jsou pralinky barevné tak jsou použity barvy v tomto složení:

Červená perleťová barva obsahuje: kakaové máslo, bílá čokoláda (cukr, kakaové máslo, sušené mléko, sérum ze sušeného mléka, emulsifikátor: sojový lecitin E322, aroma), barvivo E172, E171.
Červená barva obsahuje: protispékavé činidlo E555, barvivo E172, může obsahovat stopy mléka, siřičitanu a sóji.


Alergeny

Bacha! Výrobky mohou obsahovat tyto alergeny:
Med, smetanu, máslo, skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů, oxid siřičitý E220 (stopové množství),  sóju (stopové množství v použitých barvách).